“Hús-nem-vét”, azaz vega Húsvét

 

 A “Vega Karácsony” c. írás után most következzen egy gyors felsorolás azoknak, akiknek nincs ötletük, mit tehetnének lakto-vegetáriánusként az ünnepi asztalra!
Gyümölcs-, zöldségleves, a legkülönfélébb spenótból, spárgából, lencséből, sárgaborsóból készült ételek, pesto, almás tormamártás, grillezett zöldség- vagy gyümölcsnyárs, tortilla salátával töltve, sajttekercs, körözöttel töltött zöldség, tavaszi saláták, tofu”rántotta” zöldségekkel-tormával-céklasalátával, krumpli- vagy tésztasaláta (vega majonézzel), töltött paprika/cukkini/padlizsán (szójával), rántott zöldség (a panírozáshoz csicseriborsólisztből, fűszerekből, vízből masszát készítünk), szójapörkölt.
A keménytojás és a sonka látványát hiányoló vendégeinket megkínálhatjuk a Herbáció magazinban közölt receptek alapján készített tofusonkával (füstölt tofuból), illetve a szintén tofuból készült hamis tojással. (Lehet, hogy megirigyelik a vegetáriánusokat…)
10913_husveti-fonott-kalacs_n
Édességnek csinálhatunk húsvéti répasütit tojás nélkül, reform húsvéti kalácsot, “alternatív” tiramisut (kakaópor helyett karobpor, piskóta tojás nélkül, koffeinmentes kávé stb.).
Kellemes ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak!

 

2017-01-27T16:57:12+00:00 Kategóriák: Életmód|Címkék: , |