“Hús-nem-vét”, azaz vega Húsvét

 A “Vega Karácsony” c. írás után most következzen egy gyors felsorolás azoknak, akiknek nincs ötletük, mit tehetnének lakto-vegetáriánusként az ünnepi asztalra!
Gyümölcs-, zöldségleves, a legkülönfélébb spenótból, spárgából, lencséből, sárgaborsóból készült ételek, pesto, almás tormamártás, grillezett zöldség- vagy gyümölcsnyárs, tortilla salátával töltve, sajttekercs, körözöttel töltött zöldség, tavaszi saláták, tofu”rántotta” zöldségekkel-tormával-céklasalátával, krumpli- vagy tésztasaláta (vega majonézzel), töltött paprika/cukkini/padlizsán (szójával), rántott zöldség (a panírozáshoz csicseriborsólisztből, fűszerekből, vízből masszát készítünk), szójapörkölt.
A keménytojás és a sonka látványát hiányoló vendégeinket megkínálhatjuk a Herbáció magazinban közölt receptek alapján készített tofusonkával (füstölt tofuból), illetve a szintén tofuból készült hamis tojással. (Lehet, hogy megirigyelik a vegetáriánusokat…)
10913_husveti-fonott-kalacs_n
Édességnek csinálhatunk húsvéti répasütit tojás nélkül, reform húsvéti kalácsot, “alternatív” tiramisut (kakaópor helyett karobpor, piskóta tojás nélkül, koffeinmentes kávé stb.).
Kellemes ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Válogass legjobb szappanjainkból, és tedd a kosaradba őket:

2019-07-14T18:11:40+00:00Kategóriák: Életmód|Címkék: , |