pattanásos, száraz, ekcémás, pikkelysömörös a bőrőd

Kézműves szappanok, bőrápolás, gyógynövények és praktikák

A Legenda Szappanműhely 2011-ben alakult, azóta folyamatosan készítünk kecsketejes, gyógynövényes háziszappanokat. A kézzel való gyártás során hagyományos, nagyszüleink által is ismert eljárásokat alkalmazunk. Célunk, hogy természetes alapanyagokból egészséges tisztálkodási szereket állítsunk elő, és ezeket minél több emberrel ismertessük meg.

Reméljük, hogy szeretettel, szakértelemmel, gondos munkával készített szappanjainkkal elégedetté tesszük vevőinket! Rendszeresen képezzük magukat és a legújabb kozmetikai előírásoknak megfelelően dolgozunk. Az egészséges életmód, a holisztikus szemlélet, a környezetvédelem és az erőszakmentesség elkötelezett hívei vagyunk, és az ezekre nyitott embereket segíteni kívánjuk.
A kecsketejet egy környékbeli farmról szerezzük be, ahol a természettel harmóniában tartják a jószágokat, a gyógynövények nagy részét mi magunk termesztjük. Háziszappanjaink jól hidratálják, táplálják, regenerálják a bőrt. A kecsketej fertőtlenítő, immunerősítő, ezért pikkelysömör, ekcéma kezelésére kiváló. Illóolaj tartalmuk révén több szappanunk aromaterápiára is használható, de vannak illóolaj-mentes készítményeink. Szappanjaink nem irritálják a bőrt, nem okoznak allergiát, és kisbabák is használhatják azokat.

Legenda szappan

Blogunkban rengeteg hasznos információkhoz juthatsz több témában is.

Legyen szó a kozmetikumokról, általános vagy specifikusan bőrtípusokra vonatkozó ápolásról, gyógynövényekről, azok hatásairól, a természetben megtalálható már a régmúltban is kozmetikumként használt anyagokról, rólunk, a legendaszappanról és ami mögötte van.

Böngészd kategóriáinkat bátran, oszd meg barátaiddal azokat a cikkeket amelyek tetszettek, és légy részese a Legendának te is!

Legújabb cikkeink

Megosztom a Legenda Blogot a barátaimmal is ( Megosztáshoz kattints a Facebook logóra)

A Legenda kecsketejes szappanokról

Minden egyes Legenda szappan természetes alapanyagokból kézzel, szeretettel és odafigyeléssel készül. Termékeink tartósítószert, mesterséges színező- és illatanyagot nem tartalmazó egészséges tisztálkodási szerek.

A kecsketej a natúrkozmetikumok fontos alapanyaga. Zsírjai hidratálják a bőrt, ásványi anyagai és vitaminjai pedig táplálják azt. Értékes összetevői testhőmérsékleten felszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe és ott hatnak. Fertőtlenítő, immunerősítő hatású, ezért pikkelysömör, ekcéma kezelésére kiváló. AHA – sav tartalmánál fogva gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, így fiatalít is.

A Legenda kecsketejes szappanok regenerálják bőrünket, nem irritálnak, nem szárítanak, nem okoznak allergiát, kisgyermekek is használhatják azokat. A pattanásos, aknés bőr kezelésében is nagy segítséget nyújtanak. Fontos megemlíteni, hogy minőségi készítményeinkbe nem tejport, hanem friss kecsketejet teszünk!

A Legenda szappanjait természetes összetevőkkel, virágokkal, illóolajokkal tesszük illatossá és színessé, számos termék értékes gyógynövényeket tartalmaz.

Legenda szappan

Cikkeink témák szerint

Gyógynövények

Megosztom a Legenda Blogot a barátaimmal is ( Megosztáshoz kattints a Facebook logóra)

Kozmetikumok

Megosztom a Legenda Blogot a barátaimmal is ( Megosztáshoz kattints a Facebook logóra)

A szappan története

A szappan a legrégibb mesterséges mosásra való szer. Az első, kezdetleges szappan az ősi kultúrákban valószínűleg olaj és fahamu keveréke lehetett. Kézműipari készítése Olasz- és Franciaországban kezdődött a XIII.-XIV. században. A mai modern szappankészítés csak a XIX. században alakult ki. A házi szappankészítés újraéledése miatt a szappan ma reneszánszát éli.

A szappanok a zsírok lúgos főzése közben keletkeznek, ma szappan alatt a zsírsavak alkálisóit értjük. A szappanok tisztító hatása főleg fizikai folyamatokon alapul. A szappan a felületre tapadó zsírokra és egyéb anyagokra emulgeáló hatást fejt ki, finom eloszlásra bírja a szennyeződéseket, így ezek vízzel könnyen kiöblíthetők. A habzás a leválasztott részecskék mechanikai eltávolítását segíti.

A természetes alapanyagokból álló szappan növényi olajakat tartalmaz, nem képez ugyan túl sok habot, de tisztító hatása ugyanolyan jó, mint a szintetikus habképzőkkel dúsított nagyüzemi szappanoké és nem szárítja a bőrt. Enyhén lúgos pH-ja miatt tartósítószert nem igényel. Ezek a növényi olajok hasonlítanak az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére és több értékes, elszappanosíthatatlan komponenst tartalmaznak.

Praktikák

Megosztom a Legenda Blogot a barátaimmal is ( Megosztáshoz kattints a Facebook logóra)

Életmód

Természetes babaápolás

Életmód|

Egy újszülöttnek, kisbabának nem túl sok kozmetikumra van szüksége, ezek pedig természetes anyagokból is megoldhatóak. Amennyiben fürdetés előtt szeretnénk babaolajjal megtisztítani a hajlatokat, az [...]

Tavaszi bőrápolás

Életmód|

Minden évszakban más bőrápolási fortélyokat kell alkalmaznunk. Lássuk, mik a teendőink a tavaszi megújulás idején! Bőrünket megviselte a téli időjárás, a vitaminok, a napfény [...]

Megosztom a Legenda Blogot a barátaimmal is ( Megosztáshoz kattints a Facebook logóra)