Legenda szappan

gyógynövényes kecsketejes szappan készítés

Legenda szappan

Az egészséges táplálkozás térhódítása, ételeink alapanyagainak gondos kiválasztása után egyre több emberben fogalmazódik meg a gondolat, hogy a napi rendszerességgel használt rengeteg kozmetikum sem biztos, hogy jót tesz egészségünknek. Egyre inkább úgy érezzük, ezen a téren is a természetes,  vegyszerektől mentes termékek irányába kellene fordulnunk. Sokakban csak akkor születik meg az elhatározás, amikor valamilyen bőrprobléma adódik, eddig nem tapasztalt allergiája alakul ki, kiütések jelennek meg a bőrén.

Az így kialakult igény nyomán éledt újra a szappankészítés, amely már az ősi kultúrákban is létezett, ma reneszánszát éli. A szappan enyhén lúgos kémhatású, ezért segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, mintegy bőrradírként működik. Használata után a bőr sokkal puhábbá válik, és nem utolsósorban a szappan hatóanyagai, értékes összetevői is könnyebben fel tudnak szívódni. Bár bőrünk enyhén savas kémhatású, a lúgos szappan csak a legfelső,  a bőrünkön lévő felületi szennyeződéseket magában tartó zsírréteget oldja, és a vízzel képzett habbal ezt öblítjük le.

Használata tehát a sok téves híreszteléssel ellentétben semmilyen kárt nem okoz a bőrünknek, lúgos kémhatása eltarthatóságához, fertőtlenítő hatásához is hozzájárul.

A Legenda Szappanműhelyről

A Legenda Szappanműhely 2011-ben alakult, azóta folyamatosan készítünk kecsketejes, gyógynövényes háziszappanokat. A kézzel történő gyártás során hagyományos, nagyszüleink által is ismert eljárásokat alkalmazunk. Célunk, hogy természetes alapanyagokból egészséges tisztálkodási szereket állítsunk elő, és ezeket minél több emberrel ismertessük meg.

Reméljük, hogy szeretettel, szakértelemmel, gondos munkával készített szappanjainkkal elégedetté tesszük vevőinket! Rendszeresen képezzük magukat és a legújabb kozmetikai előírásoknak megfelelően dolgozunk. Az egészséges életmód, a holisztikus szemlélet, a környezetvédelem, az erőszakmentesség elkötelezett hívei vagyunk, és az ezekre nyitott embereket segíteni kívánjuk.

A Legenda kecsketejes szappanokról

Minden egyes Legenda szappan természetes alapanyagokból kézzel, szeretettel és odafigyeléssel készül. Termékeink tartósítószert, mesterséges színező- és illatanyagot nem tartalmazó egészséges tisztálkodási szerek.

A kecsketej a natúrkozmetikumok fontos alapanyaga. Zsírjai hidratálják a bőrt, ásványi anyagai és vitaminjai pedig táplálják azt. Értékes összetevői testhőmérsékleten felszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe és ott hatnak. Fertőtlenítő, immunerősítő hatású, ezért pikkelysömör, ekcéma kezelésére kiváló. AHA – sav tartalmánál fogva gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, így fiatalít is.

A Legenda kecsketejes szappanok regenerálják bőrünket, nem irritálnak, nem szárítanak, nem okoznak allergiát, kisgyermekek is használhatják azokat. A pattanásos, aknés bőr kezelésében is nagy segítséget nyújtanak. Fontos megemlíteni, hogy minőségi készítményeinkbe nem tejport, hanem friss kecsketejet teszünk!

A Legenda szappanjait természetes összetevőkkel, virágokkal, illóolajokkal tesszük illatossá és színessé, számos termék értékes gyógynövényeket tartalmaz.

Legenda szappan

Válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelő Legenda Szappant, vagy válogass csomag-ajánlataink közül!