Az iszap gyógyító erejét már az ókorban is ismerték és alkalmazták.

Az ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag iszapok méregtelenítik a bőrt, a szervezetet, fokozzák a keringést, regenerálják a testet-lelket. A hévízi és a holt-tengeri iszapot mindenki ismeri.
Talán kevesebben hallottak a kolopi iszapról és a hozzá fűződő legendáról: ezt a magyar gyógyiszapot és hatásait úgy fedezték fel, hogy 1892-ben itatókutat ástak, a kifolyó iszapban megfürdött egy beteg bivaly, ivott a vízből, és később teljesen meggyógyult.
Az iszapkezelés jó ízületi, nőgyógyászati, bőr- és fejbőr problémákra, izomlazító, műtéti utáni lábadozáshoz sebgyógyító, gyulladáscsökkentő.  (De vigyázat, heveny gyulladásos megbetegedések, visszér, várandósság/szoptatás, tüdő-, szív-, daganatos betegség, magas vérnyomás, láz esetén ne alkalmazzuk!)
iszappakolas
Mi mindenre használható az iszap a bőrápolásban? Feszes bőr létrehozására, narancsbőr enyhítésére, radírozásra, a bőr egyensúlyának visszaállítására, a hiányzó anyagok pótlására, pikkelysömör kiegészítő kezelésére, mélytisztításra, öregedés lassítására, a pattanások és mitesszerek leszárítására, hajhullásra, hajhagyma erősítésére, fejbőr tisztítására…
Az iszap minden bőr- és hajtípusra jó és nem allergizál.

Válogass legjobb szappanjainkból, és tedd a kosaradba őket: